Migrace dat na centrální úložiště

<< Klikni pro zobrazení obsahu >>

Navigace:  Portál > Nástroje >

Migrace dat na centrální úložiště

V rámci modernizace systému měníme práci s externími soubory v systému Bakaláři.

Jedná se například o fotografie žáků, nebo dokumenty v podobě příloh ke Kartě žáka.

Aktuálně budou na centrální úložiště přenášeny fotografie, dále budou následovat dokumenty a další přílohy souborového typu.

Data budou uložena na zabezpečeném centrálním úložišti.

Tato služba není zpoplatněna, je poskytována v rámci stávající licence Bakalářů bez ohledu na způsob provozu aplikace.

 

Cloudové školy

Pro školy využívající cloudové řešení je služba automaticky povolena a je možné ji využít.

Stačí jen přesunout svá data do cloudového úložiště.

Zpracování dat je již pokryto cloudovou smlouvou.

Návod je dostupný zde.

 

OnPremis školy (školy provozující aplikaci na lokálním serveru)

Pro školy provozující systém Bakaláři na vlastním serveru jsou k dispozici Podmínky cloudového úložiště pro webovou aplikaci – zpracování osobních údajů

Potvrzení podmínek zpracování osobních údajů  je nezbytné k využívání funkcí pro práci s fotografiemi a dokumenty v nové Kartě žáka.

Novou Kartu žáka ale školy mohou bez obav využívat, jen zatím bez fotografií a dokumentů.

 

V portálu se uživatelům přihlašujícím se jako správce (respektive uživatelům, kteří mají u své role v Parametrech systému zaškrtnuto ekvivalent správce) zobrazí nabídka s těmito volbami:

Již nepřipomínat - tuto možnost zvolíme, pokud škola nemá zájem o využívání služby

Připomenout později - tato nabídka se znovu objeví za 3 dny

Zobrazit podmínky k odsouhlasení - zobrazí se licenční podmínky s možností odsouhlasení

 

 

Pokud je uživatel do systému Bakaláři přihlášen jako správce, po zaškrtnutí souhlasím s podmínkami je nutné vyplnit jméno a příjmení osoby, která za odsouhlasení zodpovídá.

V případě přihlášení uživatele pod konkrétním jménem je nutné pouze zaškrtnout souhlasím s podmínkami.

Nezapomeneme Potvrdit souhlas s licenční smlouvou.

Zvolíme-li Návrat, k potvrzení souhlasu nedojde a při dalším přihlášení do systému se znovu zobrazí nabídka cloudového úložiště.

 

 

Licenční podmínky je možné zobrazit i později v portálu prostřednictvím .

 

 

Po odsouhlasení je možné pracovat s fotografiemi na Kartě žáka.